Voor een gezond binnenklimaat zijn twee dingen belangrijk: de juiste luchtvochtigheid en genoeg toevoer van verse lucht. De luchtvochtigheid moet tussen de 40 en 80% zijn. Onder de 40% is de lucht te droog, dit kan droge ogen en hoofdpijn veroorzaken. Boven de 80% is de lucht te vochtig waardoor er bacteriën broeden die verschillende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

#1: Schaf een luchtvochtigheidsmeter aan. Met dit apparaat weet u altijd of de luchtvochtigheid in orde is. Zoals besproken moet deze dus altijd tussen de 40 en 80% zijn. Deze meter is vrij goedkoop in de aanschaf en is in vele maten en kleuren verkrijgbaar.

#2: In ruimtes waar veel warmte wordt opgewerkt, denk aan de keuken en de doucheruimte, is het te vochtig. Toevoer van buitenlucht (koude) zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt. Hierdoor kunnen er dus minder bacteriën zich ophopen in uw ruimte. Zorg hierbij voor constante verse lucht door middel van een ventilatierooster.

#3 Om vocht te verjagen en genoeg verse lucht binnen te krijgen doen veel mensen even de deur of het raam openen. Omdat dit maar tijdelijk voor een goede luchtvochtigheid zorgt, kunnen de bacteriën hierna zich weer gaan nesten. Wat u beter kunt doen is een ventilatierooster openzetten. Dit zorgt voor een constante stroom van verse lucht waardoor u altijd een goede luchtvochtigheid in huis heeft.

Het inhuren van een professional geeft u garantie dat de ruimte goed geventileerd is, waardoor uw gezondheid geen gevaar loopt. Vraag vrijblijvend een gesprek met een van onze relatiebeheerders aan.