De mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde omgeving. Een storing kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in uw ruimte(s) niet meer in orde is. Daarom wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben! Vaak kunt u ook zelf dingen oplossen, zodat u direct van het probleem af bent.

Een aantal dingen kunt u zelf doen, andere moet u uit laten voeren door de installateur. Onderstaande dingen kunt u zelf uitvoeren. Als het probleem dan nog niet verholpen is moet u de woningbouwvereniging bellen.

1. Controleer of de schakelaar aanstaat.

Deze klinkt overbodig, maar is toch belangrijk om te vermelden. Ga na of de schakelaar ingeschakeld en op de juiste stand staat. De meeste bedieningen hebben namelijk ook een stand-by stand.

2. Is er misschien een stop doorgeslagen?

Uw mechanische ventilator werkt middels stroom. Zijn er meerdere elektronische apparaten in huis die niet meer werken, dan is de kans groot dat er een stop is doorgeslagen. Controleer of dit het geval is en vervang de stop. Wilt u weten wat u moet dan als een stop is doorgeslagen? Lees dan dit artikel.

3a. Stekker eruit trekken en opnieuw insteken, indien aanwezig

Om de ventilator te resetten kunt u de stekker eruit trekken. Wanneer u na 30 seconden de stekker weer in het stopcontact steekt, reset de ventilator zichzelf. Eventuele fouten in de software kunnen hierdoor vanzelf opgelost worden.

3b. Batterij vervangen van draadloze bediening, indien aanwezig

De draadloze bediening van uw ventilator werkt op batterijen. Het kan zijn dat de batterij leeg is. Vervang de batterij met een nieuwe knoopcel batterij cr2032.

Bel uw woningbouwvereniging.

Wanneer bovenstaande stappen niet hebben geholpen, belt u uw woningbouwvereniging. Zij kunnen uw storing aannemen en geven dit door aan de installateur. Deze komt langs om uw probleem zo snel mogelijk te verhelpen.