Installatie & renovatie

Installatie & renovatie: als onderdeel van PronkGroep, installeren en renoveren wij alles wat komt kijken bij gezonde binnenlucht. Dit is meer dan u op het eerste oog ziet. Tijdens de installatie en/of renovatie van de mechanische ventilatie gebruiken wij alleen hoogwaardige en duurzame materialen. We gaan altijd voor het A-merk. Zo bent u verzekerd dat het ventilatiesysteem lang meegaat en niet onverwachts voor problemen komt te staan. Wat kunnen wij bieden voor uw woningen? Bij onze werkzaamheden kunt u denken aan de volgende oplossingen. Uiteraard kunnen we ze niet alleen installeren en renoveren, maar via een onderhoudscontract een goed werkende installatie garanderen. Kijk hier voor meer informatie over onze onderhoudscontracten.

Installatie & Renovatie

Woonhuisventilator

Een woonhuisventilator voert vervuilde lucht af. Zo blijft de binnenlucht in de woning gezond. Daarnaast voeren sommige ventilatiesystemen ook schone lucht toe. Door middel van een bedieningspaneel kan de bewoner zelf de woonhuisventilator bedienen. Wij verzorgen de aansluiting en garanderen een juiste werking.

Bedieningspanelen | Installatie & Renovatie

Bedieningspanelen

Het moment dat een woonhuisventilator gaat werken verschilt per systeem. De meeste ventilatoren moeten bediend worden door uw bewoners. Zij zijn verantwoordelijk voor de afvoer van de vervuilde lucht. Uiteraard kan het systeem ook volledig automatisch werken. Dit kan zowel vraaggestuurd als tijdsgebonden. Weet u niet welk systeem het meest geschikt is voor uw woningen? Afhankelijk van uw wensen bieden wij het geschiktste bedieningspaneel aan. Toch liever een andere optie? Wij gaan graag met u in gesprek!

Ventilatiekanalen | Installatie & Renovatie

Ventilatiekanalen

In een gemiddelde woning wordt er 15 liter vocht geproduceert. De afvoerkanalen vervoeren dit dagelijks naar buiten. Het vocht dat elke dag dat het vocht wordt afgevoerd tast dagelijk het kanaal een klein beetje aan. Hierdoor is het slim om de ventilatiekanalen regelmatig te onderhoud. In veel projecten met een collectieve ventilator passen we het bestaande kanaal aan. Ook kunnen we volledig nieuwe kanalen plaatsen. Wij hebben hier ruim 20 jaar ervaring mee en zorgen altijd voorde beste oplossing.

Roosters

Roosters

De meest toegepaste ventilatiesystemen zorgen alleen voor afvoer van de binnenlucht. Voor de toevoer van verse lucht moeten ventilatie- of raamroosters worden geplaatst.

Dakkappen

Dakkappen

Aansluitend installeren en renoveren wij dakkappen, waardoor u voorzien bent van complete ventilatie-oplossingen. Uiteraard wordt ook dit onderdeel voorafgaand aan het project uitvoerig besproken en wordt de best passende oplossing geadviseerd.

WTW-units

WTW-units

Een warmteterugwin-unit zorgt voor een lagere vraag naar energie in de woning. Het systeem onttrekt namelijk energie uit de uitgeblazen lucht om hiermee de kamer te verwarmen of andere energie op te wekken. Deze systemen zijn iets duurder maar betalen zich na een aantal jaar terug door efficiënter gebruik van energie.

Onderhoud

Onderhoud

Door intensief gebruik van de ventilatie installatie raken de ventilatoren, de ventielen en de ventilatiekanalen verontreinigd. Voor een gezond binnenklimaat moeten deze periodiek onderhouden worden.

Lees hier meer over onderhoud